Hjem > Løsninger > Indhold

Indflydelse på CMM forårsaget af måling Bar og bold

Nano (Xi'an) metrologi Co., Ltd | Updated: Dec 05, 2016
Source:

Måling bar og bolden er centrale dele tilslutningtre koordinere måling maskinesensor og overfladen af arbejdet-stykke. Hvis valgte upassende måling bar og bolden for en bestemt måling opgave, kan det føre til usikkerhed af måleresultater og uoverensstemmelser. For at realisere optimering af CMM skal præcision, i valget af måling bar og bolden være tankevækkende.

1. roudness af måling bolden

De fleste CMM måling bolde vedtage syntetiske ruby. Dens rundhed fejl kan føre til en potentiel nøjagtighed tab op til 10%. Fremstiller præcisionen ruby bold er at bruge lønklasse til at definere, en måling bold afhænger af om sin slægtning til den maksimale afvigelse af ideelle område. To af de mest almindeligt anvendte måling niveauer er grade 5 og 10 (kugleform fejl var 0,13 um og 0,25 um). Trods bruger klasse 10 for at erstatte grade 5 kan spare nogle omkostninger, men er tilbøjelige til at fare 5:1, som er almindeligt accepterede forholdet mellem CMM usikkerhed og figur tolerance.

2. materiale af måling bolden

Selv om ruby er mest anvendte materiale til måling af bolden, men andre materialer kan være mere hensigtsmæssigt atKontakt scanning. I scanning måling, måle bolden dias langs overfladen af arbejdsemnet, vil det føre til slid. I ekstreme tilfælde, langvarig eksponering kan føre til bære måling Ball (abrasivt slid) eller arbejdet-stykke materiale stikning til at måle ball(adhesion). I begge tilfælde vil påvirke målingen rundhed af måling bolden.

Iscanning måleoverfladen af nogle materialer som støbejern, abrasivt slid kan forekomme. De resterende små partikler kan forårsage mindre ridser for måling bolden og arbejdsemnet overfladen, danne en lille fly på måling bolden. For sådanne målinger er zirconia bold, som har højere hårdhed et godt valg. Friktion slid opstår normalt, når bolden materiale og arbejde-stykke materiale, som har det kemiske affinitet, hvilket normalt skete ved brug af ruby bold til at scanne aluminium arbejdsemnet. Den relativt bløde aluminium vil overføre fra arbejdet-stykke til måling af bolden, som vil generere et lag belægning på bolden, hvorved den måling rundhed og præcision. I dette tilfælde silicon nitride bold er et bedre valg, fordi slags materiale med god slidstyrke, og har ingen affinitet af aluminium.

3. flexure af måling bar

Måle nøjagtigheden reducerer med stigning af længden af måling bar, så længe måling baren ikke er egnet til måling af alle funktioner (i virkeligheden, ved hjælp af en maksimal stivhed, den korteste mulige længde måler bar var det rigtige at gøre).

Selv om stålet er egnet til at gøre nogle korte måling bar, men hård legering er det bedste materiale til at måle bar. Men på grund af tætheden af hård legering er stor, så det ikke bør anvendes til den lange måling bar. Keramiske måling bar kan normalt bruges for måling opgaven for at bede om både god stivhed og lette vægt. Også, carbon fiber er normalt kan bruges til at gøre en lang måling bar.

4. den varme stabilitet

Temperaturudsving kan forårsage en masse CMM fejl. For at vælge den passende forlængelse måling bar materiale, kan få bedre stabilitet under forudsætning af denmiljøændringer, og give bedre konsistens måleresultater.


Oplys venligst os, hvis der er spørgsmål eller rådgivning

E-mail:Overseas@CMM-Nano.com

Undersøgelse
Your comments are welcome!
For more information about our brand and products, please feel free to contact us!
Please enter your email address:
Kontakt os
Address: No.55, Gongye No.2 Road, Xi'an National Civil Aerospace Base, Xian City, Shaanxi-provinsen, Kina
Tel: +862981538937
Fax: +862989233633
E-mail: overseas@cmm-nano.com
Copyright © Nano (Xi'an) Metrologi Co, Ltd Alle rettigheder forbeholdes.